Saavuimme Kreikkaan 2018 keväällä. 5 vuoden ajan olemme purjehtineet Kreikan saaristossa tutkien Joonianmeren sekä Egeanmeren saaristoa kuten Spodarit, Kyklaadit ja Dodekaanit. Pohjoisin paikka matkallamme on Kavalan kaupunki. Eteläisin saari on Kreeta. 2019 syksyllä purjehdimme Turkin puolelle. Didim marinassa tsekattiin maahan sisään. Sieltä purjehdittiin kahteen eteläiseen isoon lahteen. Gökova Körfesi lahti teki meihin vaikutuksen, mistä vielä löytyi hotellittomia rantoja sekä metsäisiä alueita. Datcan niemi oli myös näkemisen arvoinen. Bodrumista tsekattiin maasta ulos ja takaisin Kreikaan Kosille.

Mukava tänne Kreikkaan olisi jäädä purjehtimaan, mutta joskushan se on takaisinkin käännyttävä, joten Kreeta on nyt sitten viimeinen Kreikan saari, josta käännymme kohti länttä ja pohjoista voisi sanoa kotia kohden mutta erittäin hiljakseen edeten tuttuja ja uusi paikkoja edelleen tutkien. Tämän kevään tavoite on Espanjan Cartagena, johon vene aijotaan jättää heinä ja elokuuksi 2023 ja myös talveksi 2024 maaliskuun loppuun saakka. Syksyllä 2023 suunnitelmissa on tutkia Alboran merta sekä Baleaareja. 2024 keväällä voisi sitten kääntää keulan kohti kotia, mutta aika näyttää.

7.3.2023 lennettin Kreetan Iraklio/Heraklion kaupunkiin jossa oltiin pari hotelli yötä.


8.3

Tutkittiin Iraklion Knossos antiikinajan argeologinen alue. Seuraavaksi tutkittiin Venetsialainen linnoitus. 1600 luvun puolivälissä turkkilaiset piirittivät Iraklionia (Chania) 21v, vasta sitten puolustus kaatui kaupungin veden saastuttua.












9.3 

Käytiin luonnontieteen museossa. Mielenkiintoinen oli demonstraatio maanjäristyksen voimakkuudesta. Lattia jossa istuimme pulpeteissa liikuteltiin alla olevalla koneistolla eri maanjäristys voimakkuuksilla. Mielenkiintoinen, mutta karmea kokemus jos tuollaisen joutuisi oikeasti kokemaan.


Iltapäivällä bussilla Agio Nikolaokseen. Vene näyttäisi olevan kunnossa. Kotiuduttiin nopeasti.


10.3-30.3

Satama elämää Agios Nikolaosessa. Vene saatiin laitettua hienosti purjehdus kuntoon ja maaliskuun 31. päivä aamulla ajettiin huoltolaituriin ja tankkaukseen 119L dieseliä 200 euroa, eli 1.68e/l. Ei paha, vuosi sitten Dodekaanien Lipsillä hinta oli yli 2e/l.








31.3

Ajettiin satamasta Spinalonga lahteen. Kaikki näyttäisi toimivan hienosti veneessä. Ankkuroitiin Eloundan kylän edustalle. Täällä odotellaan sopivaa menokeliä kohti Rethimnon kaupunkia. 


Comments

Popular posts from this blog